Digitale ontwikkelingen

Digitaal Leren en ontwikkelen

Er is een handige Sharepoint 'Gelderland Leert' Dit is een online leerplatform speciaal voor de medewerkers van Provincie Gelderland! Hier vind je in de toekomst een duidelijk overzicht van ál het leeraanbod, zowel intern als extern, klassikaal als online. Het brengt ons een stap verder in onze digitalisering en maakt het mogelijk om tijd en plaats onafhankelijk te leren met aanbod dat op jou is afgestemd. Leer in de vorm van Webinars, online trainingen, documenten, video's, interne trainingen etc.

Gelderland Leert biedt niet alleen een mooi overzicht van alle trainingen, ook aan 'de achterkant' kan het veel: van automatisering van het aan-en afmeldproces, bijhouden van wachtlijsten, monitoring, evaluatie tot het zelf ontwerpen van online trainingen en leerlijnen met een ingebouwde auteurstool. Het platform is veelzijdig en biedt onze organisatie veel mogelijkheden om het (digitaal) leren een stap verder te brengen.

Daarnaast vind je vele handige micro learnings zoals: hoe gebruik ik een Whiteboard in MS Team, Hoe maak ik Breakout rooms aan etc. Neem gerust eens een kijkje.

Spacial chat

Spatial chat is een videoconferencing applicatie voor informele ontmoetingen. Je beweegt je samen met de deelnemers digitaal door kamers heen. Alleen wanneer de deelnemers dicht bij elkaar staan, kunnen de deelnemers met elkaar praten. Zo worden groepen gevormd en kun je in één ruimte meerdere gesprekken onafhankelijk van elkaar voeren zonder dat de andere groepen worden gestoord. Je bent met je camera in beeld en je praat via de microfoon. Je kunt de digitale ruimte indelen in maximaal vijf kamers. Alle deelnemers bewegen vervolgens over het veld en de kamers heen. Het maximaal aantal deelnemers per kamer is 250. Waarbij er maximaal 50 deelnemers tegelijk in een kamer kunnen. Je gebruikt Spatial chat alleen voor informele ontmoetingen zoals een team borrel, afscheid van een collega, een digitaal koffie-moment of een informele dagopening. Let op, we adviseren in verband met veiligheid geen formele contacten of zakelijke, provinciale stukken uit te wisselen via Spatial chat. Meer informatie en een handleiding over Spacial chat vind je binnenkort op het Serviceplein.

Digitale kaart voor participatie

Voor het project Beter Bereikbaar Wageningen is een interactieve kaart gemaakt. Via deze kaart kunnen mensen meedenken/ hun mening geven. Dat gebeurt in verschillende ronden. Ook kunnen mensen op de kaart informatie lezen wat er aan de weg gaat veranderen. gebeurt. Het is een kaart in ontwikkeling. Gaandeweg het proces wordt deze kaart uitgebreid met: bolfoto’s, visualisaties, informatie, links naar een website, filmpjes et. Ook zal gemeente Wageningen via deze kaart vragen aan inwoners gaan stellen. Een mooi voorbeeld van hoe 2 overheden samenwerken en aan digitale participatie in deze tijd doen. Deze kaart vind je https://www.abrinbeeld.nl/ en is gemaakt door The Imagineers. Deze kaart kun je alleen buiten flow bekijken. Tijdens de maak is het ook handig een collega van I&A/GIC mee te laten kijken. Doel hiervan is om te leren omdat we in huis nog niet zo ver zijn. En uiteraard ook Eugene mee laten kijken om zo goed mogelijk de huisstijl elementen onder te brengen. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Marieke Delen.